Balada pentru Basarabia

vineri, 7 septembrie 2012

Consiliul Unirii sprijina ferm si va participa activ la Marsul Unirii de la 16 septembrieDupa o intrerupere in activitatea de staf pentru perioada de vara, membrii activi ai Consiliului Unirii s-a convocat pe 6 septembrie in sedinta traditionala. Subiectul principal a fost Marsul Unirii de la 16 septembrie, initiat de Platforma civica “Actiunea-2012”. La sedinta au participat reprezentanti ai organizatorilor Marsului, care au relatat situatia privind coordonarea modului si traseului acestei manifestatii. Discutiile au avut loc in contextul in care grupari antiromanesti nu abandoneaza intentiile agresive de a impiedica, in continuare, asa cum au facut pina acum, libera exprimare a unionistilor, prin manifestatii stradale pasnice, precum si in care institutii ale statului invoca desfasurarea unor actiuni publice traditionale paralele, organizate si in alti ani, doar ca nu in locul solicitat acum in declaratia prealabila de catre initiatorii unionisti.
Cei prezenti la sedinta au discutat amplu si amanuntit multitudinea de aspecte pe care le-au comportat Marsul Unirii de la 22 iulie, organizat la Cahul de PNL, si Marsul Unirii de la 5 august, organizat la Balti de Platforma civica “Actiunea-2012”.
In sedinta, a fost anuntata decizia BPC al PNL de a participa activ la Marsul preconizat.
Membrii Consiliului Unirii si-au exprimat opiniile, inclusiv sugestii privind schimbarea orei sau a traseului Marsului, pentru a evita la maximum provocarile puse la cale continuu de forte antidemocratice, nestopate si nepedepsite, conform legii, de reprezentantii structurilor de resort, in special de politie, SIS si Procuratura. Vorbitorii au fost unanimi in opinia ca in spatele acestor provocari stau partide parlamentare, deranjate de solidarizarea oamenilor pe platforma nationala si de convingerea acestora ca Unirea este calea optima de salvare a populatiei din stinga Prutului de pericolul pierderii identitatii, constiintei si a viitorului prosper romanesc, european.
Dupa discutii constructive aprinse, pe alocuri in contradictoriu, Consiliul Unirii a decis participarea si sprijinirea masiva a Platformei civice “Actiunea-2012” in Marsul de la 16 septembrie, care, dupa cele intimplate contra unionistilor la Cahul si Balti, devine un Mars al Demnitatii Romanesti.
Au fost impartite obligatiile si s-a convenit sa se ofere o conferinta de presa in care Platforma unionista “Consiliul Unirii” si Platforma civica “Actiunea-2012” sa informeze opinia publica asupra evolutiilor legate de pregatirea si mobilizarea romanilor si a alogenilor cu vederi unioniste pentru Marsul Unirii de la 16 septembrie.
De asemenea, membrii activi ai Consiliului Unirii au decis sa adreseze institutiilor de resort o scrisoare in care sa ceara explicatii referitor la invocarea “existentei pericolului unor tulburari si destabilizari in timpul Marsului Unirii”, preconizat de fortele unioniste. S-a acceptat si propunerea ca reprezentanti ai Consiliul Unirii si ai Actiunii-2012 sa solicite a fi primiti in audienta de catre Presedintele Republicii Moldova Nicolae Timofti pentru a-l informa asupra scopurilor actiunilor publice organizate de unionisti si a-i cere implicarea, prin autoritatea functiei, pentru a le cere institutiilor statului sa isi onoreze obligatiile profesionale si sa respecte drepturile si libertatile fundamentale ale omului in Republica Moldova, avind aceste angajamente internationale prin faptul aderarii la actele internationale, inclusiv la Conventia Europeana a Drepturilor Omului.
Serviciul de presa al CU

6 comentarii:

 1. Ma bucur foarte mult ca din partea SCMD-ului participa presedintele filialei 1 Botosani,col.(r)Mircea Comaneci.Este un baiat destept si stie sa imbine actiunile practice cu cele geopolitice.Aveti grija domnule Col.(r) Mircea Comaneci,ca in cadrul acestei manifestari la Consiliul Unirii din Republica Moldova sa ne reprezentati cu cinste onoare si demnitate!Doamne,ajuta Unirea Basarabiei cu Romania!!!

  RăspundețiȘtergere
 2. Si nu cumva sa uitati problemuta pensioarelor noastre ....ca e cam seceta......in dec 2010 aveam 90 de bulioane...si am ramas cu 50 .....nu e bine...is not good.....cu ce imi mai platesc eu ratele?

  RăspundețiȘtergere
 3. Vai , vai, vai si iarasi vai, am mai pierdut un tramvai, pensia s-a micsorat, in zadar eu am votat, la referendum cu ura, am votat pentru cultura, ca sa dam jos tirania , sa refacem Romania, ce a mai ramas din ea, sa o vindem tot asa, dar poporul cel plecat, pe noi ne-a boicotat, iar tiranul a ramas, ne-a dat una peste nas, unde merg si orice fac , pensia nu mi-e pe plac, ca e mica si subtire, si imi ies din fire, de la RTV eu plec,

  RăspundețiȘtergere
 4. Postacii portocalii sunt la post. Cu cat va plateste, dna Udrea, mai, animalelor, sa umpleti cu rahat orice pagina de Internet si orice actiune sau intitiativa de interes public?

  NELU UNIONISTUL

  RăspundețiȘtergere
 5. Hahalerelor, nu e obligatoriu sa fii postac portocaliu ca sa-ti dai seama de abrambureala din unele postari ale tertilor gen....baiat destept...stie sa imbine actiunile practice cu cele geopolitice.....cam prin zona de nord a patriei noastre a fost huiduit Imnul National....si nu de niste zarzavagii ci de niste cetateni care ar fi trebuit sa aiba demnitate si onoare militara dar au pierdut-o ca si in dec 1989( unii dintre ei din fericire caci majoritatea rezervistilor au inteles ca recalcularea pensiei potrivit legii contributivitatii nu inseamna neaparat lezarea demnitatii....).De platit nu ne plateste nimeni....voi uselistii doar asta stiti...platiti sunteti voi....cu mici, bere, faina, ulei, 50 de lei...etc.....Si cum s-a mai spus pe aici, de ce nu ati iesit in strada cand a fost devalorizat Bancorex-ul, cand s-a vandut pe nimic SIDEX-ul, cand s-a vandut pe nimic PETROM-ul? etc......stiti sa huiduiti doar cand sunteti voi afectati.....la pensioara.....ce-i drept.....pensiile militarilor( in majoritate) sunt modeste fata de salariile uriase ale unor indivizi de la stat( soferii de pe la hidro...romatsa....etc),, nu mai vorbesc de functiile mari de pe acolo...cu venituri halucinante.....deci pensia unui colonel spre exemplu este de-a dreptul modesta.....dupa o viata sub drapel.....si sub ordin...acest lucru ar trebui subliniat de voi....nu sa huiduiti si sa va aliati cu jefuitorii Romaniei.....

  RăspundețiȘtergere
 6. Tu ce esti mister president ??? Ce te mana pe tine in lupta musiu anonim?? ce te legi de cei care chiar au ceva de spus in aceasta tara?? Tu te gandesti doar la cuantum??? Se vede ca faci parte din cei platiti de basescu sa devalizeze aceasta tara ... Tu te legi de faptul ca Bancorex et company, a fost devalizat, dar tot ce se intampla in ultimi 8 ani ce este ??? Asta e adevaratul genocid .. Ce te doare ca a fost huiduit pe buna dreptate cel ce este fauritorul acestui genocid????.... el este si autorul a devalizarii intregii tari si a iantregii avutii cu tot ce se afla inclusiv pe solul si subsolul ei..... a mai ramas doar poporul sa fie vandut la taraba bucata cu bucata... in rests-a vandut tot.... si tut te legi de pensiile coloneilor??? Esti penibil ...

  RăspundețiȘtergere