Balada pentru Basarabia

sâmbătă, 18 ianuarie 2014

Cât o să îi mai tolereze legea și guvernanții pe antistataliștii-antieuropeni?

28 iunieCitim că ”Partidul Socialiştilor din RM” sfidează autorităţile statului şi cheamă la un miting în Comrat, în sprijinul unui referendumul ilegal. Ca să vezi, ”în opinia socialiştilor, plebiscitul  va fi primul semnal şi exemplu pentru autorităţile centrale privind modalitatea de consultare a cetăţenilor ţării înainte de adoptarea unor decizii cruciale ce ţin de vectorul de politică externă şi cel de dezvoltare economică a RM – specificat şi în Constituţie,art. 75, p.1: „Cele mai importante probleme ale societăţii şi ale statului sînt supuse referendumului”.

Dodon le promite găgăuzilor şi altor cetăţeni ai RM întreg sprijinul în apropierea de Uniunea Vamală şi Uniunea Euro-Asiatică (noi îi spunem ”uniune ruso-asiatică” – VP.) Dodon crede că ”Găgăuzia are menirea să devină locomotiva proceselor” care, în imaginația sa bolnavă trebuie să conducă la integrarea într-o nouă ”URSS” și raporturi strânse cu Rusia și CSI.

Citesc aceste ”idei” și mă tot întreb – cine este extremist în acest stat? Unioniștii, care vin în alegeri, așa cum au procedat național-liberalii în campania electorală din 2010, cu sloganul ”PNL propune Unirea cu România”, sau toată trena Kremlinului din falși comuniști, socialiști, social-democrați, ”patrioți-garbuzi”, ”partido-regionaliști găgăuzi”, ”moldo-uniți” și alte lucrături kaghebiste rusești? Toți ca unul – antiromâni, antieuropeni, antinaționali și nedemocrați, până la urmă? Toți – coloana a cincea a Moscovei.

Mai înțeleg să vii cu niște clipuri populiste prouniuni rusești, dacă ai destui bani, obținuți naiba știe de unde, și e alta să mergi la mitinguri ilegale anunțate de autorii de obiect al unui dosar penal intentat de Procuratură…

Acțiunile acestor mușuroaie și cuiburi de viespi antinaționale, ce promovează moldovenismul stalinist, se văd acum într-o formă și mai monstruoasă, antistatală (alo, cine sunt – de fapt – ”antistataliștii”?), în persoana celor – care mai de care – au sărit cu pietroaie împotriva unioniștilor pledând pentru unitatea națională statală românească, au atacat corp la corp poliția, prin acte de ultraj public, împiedicând manifestările pașnice ale celor reconfirmați și prin Curtea Constituțională ca desfășurând acțiuni respectând Constituția RM.

Și pentru că atunci nu au fost – demonstrativ – pedepsiți, pentru a fi aruncat cu pietre și cu ce mai vreți, pentru a fi atacat poliția, acum, iată, se readună ca muștele la ”ra… t lukum”, merg în Găgăuzia, dându-se peste cap să iasă măcar cumva Dodonică în față. Acel Dodon care, împreună cu Formuzal, tot purtau de grijă, PNL, cerând ca partidul să fie scos, practic, în afara legii.

Oare acești indivizi, veniți în politică pe spinarea iluziilor vândute de Voronin, nu știu că populația a votat forțele proeuropene (e altceva cum ele își onorează angajamentele electorale), și nu pentru dominația Rusiei în continuare?

Cât privește unioniștii, noi tocmai că ranforsăm și accelerăm realizarea obiectivului proeuropean, afirmând corect și evident că Unirea cu România e cea mai scurtă cale de integrare în NATO și UE.

Să vedem, reiterez – voi, cei care i-ați tot folosit pe Dodon și Formuzal, pe alții ca ei, în calculele voastre politice – acum ce mai spuneți?

Sunteți cu lighioanele politice n’inunate ori sunteți cu legea? Arătați, chiar dacă vă temeți de propria umbră și de trecutul dubios? Ca și de prezentul recent…

Vitalia Pavlicenco

3 comentarii:

 1. Felicitari si tot respectul, doamna Vitalia Pavlicenco!
  Suntem tot mai multi cei care va admiram perseverenta si curajul cu care promovati adevarul si dreptatea in Republica Moldova.
  Multa sanatate si La Multi Ani!
  Asaftoie Gabriel, Iasi

  RăspundețiȘtergere
 2. nu stiu de ce multi moldoveni, prin amintirea istoriei de demult, spun ca sunt satui de ocupatia romanilor !

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aceia nu sunt moldoveni, sunt rusi si alte minoritati, adusi de prin toate colturile sarace ale imperiului rus, pentru a coloniza Basarabia...

   Ștergere