Balada pentru Basarabia

marți, 27 decembrie 2016

Un cetatean al Republicii Moldova cere autoritatilor Romaniei redobandirea cetateniei romane

Buna ziua d-le colonel Mircea Dogaru !

Dupa cum am covenit anterior va expediez raspunsul autoritatilor romane actuale in legatura cu adresarea tatalui meu Gluh Simion Moisei (a.n. 05.02.1937), domiciliat curent in Romania de EST, judetul Tighina, plasa Causeni, comuna Saiti in vederea restabilirii cetatenii abuziv luata si anulata de catre regimul ruso-sovietc de ocupatie dupa anul 1945 (copiile electronice a documentelor se anexeaza la finele textului scrisorii).
 
Va informez, ca pe parcursul mai multor ani aflati in vizita la Chisinau ne-am adresat verbal in repetate randuri diferitor persoane de la ghiseile din cadrul consulatului Romaniei in vederea restabilirii cat mai rapide si automate a cetateniei romane pentru tatal meu Simion Gluh, dat fiind varsta sa inaintata, dar nu am fost auziti si ajutati de catre aceste persoane.Vreau sa va mai spun ca pentru tatal meu care este si autorul a mai multor volume de poezie traditionala romaneasca acest act de reabilitare este principial de inalta si profunda mandrie si simtire adanca si total romaneasca.
Vreau sa va zic dupa cate am auzit, ca de exemplu in Anglia, persoana rezidenta primeste cetatenia acestei tari automat la varsta de 65 de ani.

Concomitent luptandu-ne cu autoritatile de ocupatie actuale din asa numita rmoldova, am obtinut picatura cu picatura o biruinta mica romaneasca, in sfarsit in toamna acestui an dreptul ca in rubrica "nationalitatea" din certificatul de nastere al tatalui meu sa fie inscrisa nationalitatea corecta de "ROMAN" (autoritaile de ocupatie trasera anterior in aceasta rubrica "o linie grasa").

Vreau sa va aduc la cunostinta ca si copiilor mei la nastere li sa refuzat sa li se inscrie nationalitatea de "ROMAN" in certificatele de nastere elibirate de Chisinau de aceleasi autoritati de ocupatie proMoskova pe motiv ca "au indicatie de sus".

Tin sa va informez, folosindu-ma de aceasta ocazie, ca la consulatele Romaniei de la Chisinau a fost si este un balamuc mare, iar diferite persoane dubioase, in cardasie cu diferiti responsabili din cadrul sistemului de eliberare a diferitelor  acte din Romania au pus de mult timp pe roate "afaceri exorbitante de castig financiar" profitand de slaba informare si saracia populatiei romanesti din aceste teritorii ocupate (puteti face cunostinta cu unele retineri anterioare de catre organele de drept din Romania a unor astfel de indivizi). "Activitati" ce contribuie la denigrarea statului Roman si cauzei comune a romanilor.
   
Puteti in continuare sa faceti cunostinta din sursele mass media la tragedia si problemele care apar de mai mult timp la copiii si parintii care si-au restabilit anterior pentru ei si copiii lor cetatenia romana. Cum isi bat joc de acestea asa numitii functionari ai statului Roman, comitind un nihilism juridic fara precedent! Nemaivorbind de diversele taxe umilitoare care sunt preluate de la etnicii romani.
 
Suntem in continuare profund indignati de faptul ca o multime de neetnici romani care sau manifestat si se manifesta vehement si de mai mult timp impotriva romanilor si Romaniei primesc cu duiumul Sfanta cetatenie romana.

In discutiile pe care le-am avut cu dumneavoastra am incercat sa va explic si problema mea ce tine de permisul meu de conducere, care mi l-a stricat partea romana in urma schimbului permisului de la Chsinau si pe care nici acum nu-l pot folosi in occident, si prin acest gest facand practic front comun la multiplele probleme pe care le creeaza artificial si asa romanilor de aici cu antiromanii din aceasta parte a Europei.

As dori sa va atrag atentia totodata si la faptul comportamentului josnic al vamesilor si lucratorilor politiei de frontiera  romani de la asa numite hotare de la Prut in care acestea fac "acces de zel" prin comportamentul discrimantoriu  impotriva romanilor din Romania de Est, compromitand cauza romaneasca, turnand suplimentar apa la moara propagandistica antiromaneasca si care consider trebuie sa fie schimbati imediat si trasi la raspundere "pentru tradare de Patrie".

Referindu-ma la cele relatate mai sus si alte multiple cazuri pe care sunt sigur ca le cunoasteti atat dumneavoastra cat si colegii nostri, rog prin mecanismul legal care exista actual si pe care ati spus ca ar fi aparut posibilitatea de a-l adapta interesului nostru national romanesc prin inlaturarea si anihilarea totala a acestor si altor manifestari antiromanesti si tragerea la raspundere pentru "tradare de Patrie" a persoanelor din aceste si din alte structuri de stat care au participat la "ticluirea" si punerea in practica a unor astfel de legi antiromane.


Va multumesc frumos.

Sarbatori fericite !

LA MULTI ANI !

TRAIASCA ROMANIA IN GRANITELE SALE NATIONALE ISTORICE ADEVARATE !


Lilian Gluh 

26.12.2016

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu