Balada pentru Basarabia

vineri, 24 martie 2017

Mesaj la aniversarea Unirii Basarabiei cu Romania

Pe data de 27 Martie 2017, va avea loc la Parlamentul Romaniei sarbatorirea aniversarii a 99 de ani de la Unirea Basarabiei cu Romania.
Cu aceasta ocazie, voi citi un Mesaj care este în asentimentul și spiritul exprimat de români de pe continentul american, din Europa, din România, din Basarabia.
În aceeași zi, 27 Martie 2017, Mesajul va fi citit și la sărbătorirea aniversării Unirii Basarabiei care va avea loc la Ambasada României de la Luxembourg.
Astfel, in mod simbolic, dintr-un capat intr-altul al Europei se va exprima la unison o singura idee, aceea a sustinerii idealulului nostru national, idealul Reintregirii tării si a poporului roman.
Speram ca propunerile făcute in aceste document, sau măcar unele dintre acestea, să se regăsească într-o eventuală Rezoluție finală a acestei manifestări de suflet și simțire românească.

Mircea Popescu
   Bucuresti
(Tel: 076-054-2833)
22 Martie 2017

P.S. Mesajul, care este adresat si apartine intregii societati romanesti, poate fi (re)citit la adresa: (https://mipopescu.wordpress.com/6-basarabia/27-martie-2017/) si poate fi preluat, publicat sau citit in cadrul oricarei manifestari organizate de comunitatile romanesti pentru aniversarea acestui eveniment istoric al poporului nostru.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu