vineri, 16 martie 2012

Consiliul Unirii si Actiunea 2012, doua organizatii care cheama romanii sa participe la manifestatia de la Chisinau dedicata sarbatoririi zilei de 27 martie 1918

  Poate unii stiti, poate unii nu ati aflat inca, dar la Chisinau a luat nastere Consiliul Unirii o miscare a intregii societati romanesti, din Basarabia, Romania, diaspora la care au aderat partide, organizatii ale societatii civile, oameni fara afiliere (daca doriti accesati http://www.consiliul-unirii.ro/adeziune/) unde puteti si dumneavoastra adera.
Pe 25 martie va avea loc la Chisinau o manifestatie pentru sarbatorirea zilei de 27 martie 1918, ziua in care prin Actul Unirii al Sfatului tarii de la Chisinau a inceput procesul intregirii Romaniei care a culminat cu 1 decembrie 1918 la Alba Iulia.
La aceasta manifestatie, organizata de Actiunea 2012 si Consiliul Unirii, se doreste o afirmare a unitatii si solidaritatii intregii natiuni romane si de aceea vor fi prezente, chiar simbolic prin banerele afisate numeroase partide si organizatii romanesti din intreaga lume.
Aceasta forma de reprezentare este cu atat mai importanta cu cat panica se pare ca i-a cuprins deja fortele antiunioniste si antiromanestsi, dupa cum o arata iesirile publice impotriva Consiliului Unirii ale actualului presedinte interimar al republicii de la Chisinau, Marian Lupu si comunicatul CC al PCRM (partidul antiromanesc comunist).
Parerea mea este ca si organizatiile dvs., partidele, sindicatele, ONG-urile, persoanele particulare sau juridice,  ar putea da dovada de solidaritate si de patriotism, aderand la aceasta miscare, Consiliul Unirii.

Cu respect,
Mircea Popescu

P.S. Am adaugat o prima lista de organizatii care si-au dat acordul pentru a fi prezente prin banere la manifestatia la care se asteapta cateva mii de romani, unii venind din Romania cu autobuzele. Se asteapta in cursul zilelor urmatoare si alte organizatii si partide din Basarabia sau Romania.

1) Asociatia Tighina-Romania
2) Asociatia Maluri de Prut-Italia
3) Asociatia Fapte, Romania
4) Asociatia Femeilor , Romania
5) Asociatia Realitate si Adevar, Romania
6) Noua dreapta, Romania
7) Pro-Basarabia si Bucovina
8) Asociatia Refugiatilor din Basarabia si Bucovina
9) Revista Art-Emis, Romania
10) Dacia Revival,New York USA
11) Societatea Culturala Bucuresti -Chisinau
12) Consiliul Roman American, Los Angeles
13) Clipa Magazine, Los Angeles
14) Revista Natiunea, Romania
15) Asociatia Eternul Maramures, Romania
16) Consiliul Mondial Roman, Luxemburg
17) Consiliul Mondial Roman, USA
18) Revista foaia Nationala, Italia
19) Worldwhide Romanian Forum, Canada
20) Institutul Fratii Golescu, Romania
21) Maisons des Artists, Franta
22) Fundatia Ion Gavrila Ogoranu, Romania
23) Partidul Totul pentru Tara
24) Liga Apararii Nationale, New-York

4 comentarii:

  1. Cred ca SCMD ar trebui sa participe cu 2-3 filiale la aceasta actiune.
    Pana la urma nu este suficient sa ne declaram doar patrioti si unionisti, trebuie sa ACTIONAM in acest sens.
    Ar fi un gest si un semnal important daca pe stazile Chisinaului ar fi expuse si drapelele si bannerele SCMD.
    Col. (r) Mocanu Sorin

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca SCMD organizeaza o participare (cu o asemenea incarcatura nationala romaneasca)doresc sa particip si eu,nu pot pleca de umul singur nu am fost niciodata in R.MOLDOVA nu am unde ma caza,etc.Cheltuielile as putea sa le suport personal.Gh. Stanciu

    RăspundețiȘtergere
  3. In atentia colegilor care vor sa mearga la aceste manifestari

    Nu aveti nevoie de viza dar aveti nevoie de pasaport valabil.
    Pentru a reprezenta SCMD-ul, cu insemne, puteti lua legatura cu presedintele Filialei Botosani, dl. Col Mircea Comaneci, care pregateste un grup reprezentativ pentru filialele SCMD din zona de Nord Est.
    Il puteti contacta incepand de maine, 21.03.2012, dupa orele 12.00, la telefonul 0722227343.
    Honor et Patria! Vae victis!

    PRESEDINTELE SCMD,
    Col. (r) dr. Mircea DOGARU

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O delegatie formata din 4 ofiteri membri ai Filialei 1 Botosani a SCMD, in frunte cu presedintele acesteia, a fost prezenta la aceasta manifestare impreuna cu reprezentantii filialelor Botosani ale " Uniunii Vatra Romaneasca" si "Cultul eroilor", ai caror membri sunt si cei 4 sindicalisti. Amanunte despre aceasta participare puteti gasi pe blogul Filialei Botosani a SCMD.
      Presedintele Filialei 1 Botosani
      Col (r) Mircea Comaneci

      Ștergere