Balada pentru Basarabia

luni, 18 mai 2015

Apel in legatura cu retinerea si expulzarea din Republica Moldova a presedintelui Asociatiei Platforma Unionista Actiunea 2012

                                                                 APEL
                          Fraţi români din lumea toată,
La 13 mai 2015,  Preşedintele Asociației Platforma Unionistă Acţiunea 2012, George Simion, care este cetăţean român, a fost reţinut de ofiţerii Serviciului de Informaţii şi Securitate şi a fost expulzat din Republica Moldova, cu o interdicţie de intrare în R. Moldova pe termen de cinci ani.
       Autorităţile române au reacţionat imediat în cazul reţinerii şi expulzării din Republica Moldova a cetățeanului român George Simion, unul dintre coordonatorii mișcării unioniste de pe cele două maluri ale Prutului,
       Vina pentru deteriorarea relațiilor dintre București și Chișinău sunt ministrul de interne Oleg Bălan și șeful SIS, Mihai Bălan. Aceștia, cel mai probabil la cererea “trioului” Filat-Plahotniuc-Voronin, au ordonat desfășurarea operațiunii care a condus la expulzarea lui George Simion. Ei au dorit, odată cu G. Simion,  să expulzeze din R. Moldova şi ideea Unirii...  Nu le va merge!
        Iată ce fel de Coaliţie proeuropeană avem!  „Să dea Dumnezeu şi Maica Domnului să vină comuniştii la guvernare. Eu vă asigur că o să procedez numai în aşa fel mai departe” – sunt cuvintele lui Voronin spuse în Parlament şi care demonstrează că adevăratul lider al coaliţiei este Vladimir Voronin
      Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului român de Externe, după ce George Simion a fost reţinut, Ambasada României la Chişinău a luat imediat legătura cu Ministerul de Interne şi cu Biroul Migraţie şi Azil de la Chişinău şi a solicitat clarificări. O cerere formală în acest sens a fost adresată şi Ministerului de Externe. „Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Chişinău, păstrează în atenţie cazul, pentru obţinerea tuturor informaţiilor clarificatoare", se mai spune în comunicat.
           La sfârșitul anului 2014, după alegerile parlamentare, regimul reinstalat la putere la Chișinău a declanșat acțiuni de persecutare a adepților opțiunii unioniste, precum sunt tinerii din Partidul Național Liberal și din structuri ale sectorului asociativ, ce împărtășesc viziuni proromânești și sunt membri ai Platformei unioniste "Consiliul Unirii". O atitudine similară a fost manifestată față de liderul Platformei civice "Acțiunea-2012",  interzicandu-i-se, fără motive credibile și clar formulate, accesul pe teritoriul României Mici (Rep. Moldova).
       WRF-FRP, condamnă cu fermitate această abordare aberantă. Opțiunea unionistă, exprimată pașnic, nu poate fi considerată – în temeiul legislației europene, al deciziilor CEDO, ca precedent pentru situațiile și deciziile pronunțate  de către instanțele justiției naționale, – drept opțiune sau "acțiune îndreptată împotriva ordinii constituționale a Republicii Moldova". În caz contrar, avem  a face cu viziuni staliniste, antidemocatice, antieuropene – asta pentru că ceea ce contează este libertatea de opinie, pluralismul de opinie și pluralismul politic, valori și principii universale, ce pot crea condiții în societate pentru ca membrii acesteia să identifice cea mai bună cale de urmat pentru a avea o viață mai bună și a deveni fericiți.
       Or, situația din R.Moldova, al cărei teritoriu se află până în prezent sub ocupație rusă, demonstrează inconsistența opțiunii pentru un stat independent, de aceea are dreptul la viață și opțiunea Unirii cu România, conform și poziției Curții Constituționale, care nu consideră că un partid ce pledează pentru Unire ar avea o opțiune statutară anticonstituțională.
      WRF-FRP, ca şi PNL şi alte componente ale Consiliului Unirii, au fost, în toate acțiunile, alături de membrii Platformei civice "Acțiunea-2012" şi de “Tinerii Moldovei”, de aceea, va susţine  manifestarea unionistă de la 16 mai, ora 14.00, din PMAN, Chişinău, rămânând adepți consecvenți ai acțiunilor unioniste, precum au fost cele de la 9 mai 2008, 27 martie 2008, 27 martie 2012, 13 și 16 mai 2012, când s-au împlinit 200 de ani de ocupație ruso-sovietică, marșurile unioniste de la Cahul și Bălți, Chișinău și București, Alba Iulia şi alte localităţi.
        WRF-FRP alături de  PNL, AVR-92 "Tiras-Tighina", PL şi  celelalte componente ale Consiliului Unirii cer anularea deciziei de expulzare a liderului Platformei civice "Acțiunea-2012" şi cheamă populația la o acțiune de solidaritate, pentru a spune românilor basarabeni și alogenilor conviețuitori că unica speranță de salvare a noastră, ca parte de neam românesc, din stânga Prutului, este Reîntregirea României, este Unirea cu Patria-mamă România, este refacerea unității naționale românești.
        WRF-FRP se solidarizează cu “Tinerii Moldovei”, insuflându-le curaj şi fermitate. Să fie tari în lupta cu ultimele bastioane rătăcite ale nălucii comuniste şi ale trădătorilor de neam.
       Decizia din 13 mai 2015, a autorităților de la Chișinău (Biroul Migrație şi Azil) de a-l deporta din Basarabia pe George Simion, cetățean al României, și de a-i interzice accesul în stânga Prutului timp de cinci ani de acum încolo este una arbitrară, care sfidează legea și statul de drept, precum și norma europeană în materie de liberă circulație a persoanelor.
        Ministerul Afacerilor Interne de la Chișinău încearcă să prezinte într-un comunicat motiviele expulzării din Republica Moldova a lui George Simion. Potrivit comunicatului, Simion ar fi prezentat pericol pentru securitatea națională a RM. Şi asta, în timp ce agenții Rusiei se plimbă liber, și de multe ori înarmați, prin R. Moldova!
         Ce face "Biroul moldovenist" pentru relatiile cu Diaspora? De ce au luat apă în gură, când Diaspora, iată, acţionează, susţine pe toate căile şi prin toate metodele posibile Reîntregirea neamului, Unirea  pentru totdeauna a românilor atat din R. Moldova, cât şi din Nodrul  Bucovinei, şi cele trei mari judeţe de la sud:  Chilia, Ismail, Cetatea Alba?
          WRF-FRP îi susţine pe primarul general al Chișinăului, liberalul Dorin Chirtoacă, şi pe deputatul liberal Valeriu Munteanu, care și-au manifestat dezaprobarea față de acţiunile SIS a RM, condamnându-le public.
        WRF-FRP  îndeamnă susținătorii Unirii cu România să nu renunțe la mitingul programat pe 16 mai în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău.
         Toată lumea să se adune pentru ca aceasta manifestare din 16 mai 2015 să se transforme în Marea Adunare Naţională şi să voteze UNIREA necondiţionată a Basarabiei cu Romănia, să dispară vămile şi grănicerii de pe Prut.
Aşa să ne ajute Dumnezeu!

În numele Consiliul de Administratie al WRF-FRP semnează:
preşedinte WRF-FRP acad. Nicolae Dabija, Presedinte  de Onoare Ovidiu Creanga, scriitor, chemist,  vicepreşedinte WRP-FRP Iacob C. Istrati, istoric, preşedintele Asociatiei Românilor basarabeni din Ontario Alexandru Lozovanu,  preşedintele Fundaţiei "Grigore Vieru" din Toronto Maria Tonu,  preşedintele Asociatiei Romanilor "Câmpul Românesc" din Hamilton, Dumitru Rachitan, preşedintele Asociaţiei Românilor "Muntele Măslinilor" din Kchitchener Dr. Pr.  Dumitru Ichim, prof. univ. dr. hab. în istorie Anatol Petrencu, Alexandru Mursa, Cristian Medelean, Leonid Varlanovici, Nelu Gherghina, Sofia Revencu, Rodica Rosca-Dvorean…
Lista rămâne deschisă pentru toţi ce-i care doresc binele poporului nostru!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu