vineri, 28 octombrie 2016

Vlad Cubreacov : Secretul reunirii României cu R.Moldova stă în mecanismul de restabilire a cetățeniei române

 Image result for harta romaniei unite cu r moldova photos

Ideea unui referendum pentru Basarabia a fost lansată pentru prima oară de ruși, mai întâi de albgardiși, iar apoi și de bolșevici, după ce Sfatul Țării decisese Unirea cu Patria mamă România.

Recursul viclean la o soluție plebiscitară, ca tertip sofisticat aruncat de bolșevici în față României, avea drept țintă nu un autentic exercițiu democratic, ci insinuarea faptului că hotărârea Sfatului Țării din 27 martie 1918 ar fi fost contrară voinței populare și, astfel, nulă.

Bucureștiul a avut înțelepciuna să respingă oferta sovietică otrăvită, calificând-o drept provocare, după cum și era.

De fapt, ce este un referendum? O exprimare clară a voinței populare într-o anumită chestiune. Când peste jumătate dintre opțiuni se concentrează de o anumită parte, se respectă voința majorității.

Aici se exclud simulacrele de referendumuri de tipul celor organizate de Moscova în Transnistria, Crimeea, Donbas (Donețk și Lugansk), Abhazia sau Oseția de Sud, căci avem pe față simple și banale mascarade.

Referindu-ne la chestiunea reunirii cu România, un referendum continuu are loc latent și populația Basarabiei (indiferent de etnie/naționalitate, limbă maternă, apartenență confesională, vârstă, zonă geografică etc.) se pronunță de o manieră cât se poate de clară și imposibil de contestat.

Cunoaștem, în această etapă, rezultatele referendumului nostru continuu și acumulativ în chestiunea Reunirii.

Populația din Basarabia, în cea mai mare parte a sa, a optat deja: peste 1 milion și-a restabilit la cerere și sub jurământ de credință cetățenia română și încă peste 800 de mii au cerut oficial să le fie restabilită tot sub jurământ de credință. Și asta la o populație totală de cca 3 milioane…

Înr-un proces natural care nu contenește… Este lesne de presupus, observând atent tendințele, că în următorul an numărul acestor optanți va depăși 2 milioane.

Procesul acumulativ de restabilire a cetățeniei trebuie dus la bun sfârșit și nu mai e nevoie de niciun altfel de referendum special (organizat de cine?, validat de cine?, pentru cine?, cum?, în ce bază?, în ce cadru?, pe ce teritoriu? în care scop?), pentru că în sine acest proces liber și natural este mai bun și mai clar decât orice referendum.

Orice cerere de restabilire a cetățeniei române are valoarea unui vot exprimat, care suntem siguri că nu poate fi falsificat și reprezintă o alegere liberă, pe deplin asumată și perfect democratică.

Cheia și secretul Reunirii noastre stă în mecanismul de restabilire a cetățeniei și în viteza cu care funcționează acesta.

Avem atâta Unire (sau Reunire), câți basarabeni sunt deja restabiliți la cerere în cetățenia română.

Procesul natural de Reunificare cu România se va încheia în ziua în care ultimul basarabean va fi restabilit în cetățenia Statului Român, depunându-și în modul cuvenit jurământul de credință. Căci numai în aparență basarabenii își redobândesc doar cetățenia…

De fapt, ei își redobândesc definitiv România și România și-i redobândește pe ei.

Vlad Cubreacov

4 comentarii:

  1. Felicitări domnule Cubreacov. Aceasta este soluția pentru revenirea provinciei la Patria Mamă, asta, în pofida intereselor Marilor puteri, care ne-au trădat întotdeauna, de-a lungul istoriei.
    Trebuie să ne luăm soarta în mâini și să nu mai adoptîm poyiția slugii, pentru că avem o istorie și strămoți, de care orice popor ar fi MÂNDRU.

    RăspundețiȘtergere
  2. Este solutzia intzeleapta ,cu adevarat romaneasca si incontestabila pentru a ne aduce acasa Basarabia furata . Atentzie ,insa ,la tentatzia unor fortze antiromanesti de a profita de asta in scopuri electorale ,sub marota ''voturilor din diaspora '' ,masluite de ''globalisti '' !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Riben Trop, var bun cu Molo Tov29 octombrie 2016 la 15:04

    S-au rezolvat toate problemele din Romanistan si doar unirea cu gubernia asta de sarantoci ne mai lipseste ! Industria duduie, somajul e doar o amintire, luminita de la capatul tunelului este deja istorie, fanatismul religios al marilor pupatori de boaste a fost eradicat, sanatatea, in ansamblu, este de invidiat, chiar si in occident, invatamantul zbarnaie, cacastorile din fundul curtii sunt de domeniul muzeului satului, armata este superdotata cu cele mai noi armamente si tehnologii militare, bla-bla si doar unirea a mai ramas de rezolvat !
    Buei acesta, ma lasi ? Inclusiv voi astia, curinpupistii, care puneti botul imediat la toate fasaielile astea cretinoide !

    RăspundețiȘtergere
  4. Bre varutu'lu'Molotov : ADEVAR GRAESTI, desi, nu te credeam in stare...

    RăspundețiȘtergere